Emma Appearances Premier Photoshoot Paparazzi Movies Campaigns With Fans Other Site Home
OutfitEmma

Our Shared Shelf - Könyvklub

"Ez már hivatalos: megkezdte muködését az Our Shared Shelf (Közös könyvespolcunk) - Emma Watson

A szépséges angol színészno, Emma Watson nem csak Hermione Granger-ként határozott, szenvedélyes és makacs. A való életben is könyvmoly lány és évek óta a nemek közötti egyenloségért küzdo aktivista. Ennek kapcsán kezdett el annyi témába vágó könyvet elolvasni, amennyit csak bírt, hogy minél tájékozottabb legyen. 2016 januárjában döntött úgy, hogy ezeket az olvasmányokat másokkal is megosztaná és a Goodreads oldalán elindította saját könyvklubját. Néhány óra alatt több mint huszonháromezren csatlakoztak a színészno kezdeményezéséhez.

Emma minden hónap elején ajánl egy könyvet, melyrol olvasás után a tagok szabadon beszélgethetnek. Az Our Shared Shelf elnevezéso klubhoz bárki, akár te is csatlakozhatsz és részese lehetsz ennek a mozgalomnak. Feminista könyvklub lévén, a könyvek általában a noi emancipáció, noi sorsok témakörén belül mozognak, de a színészno számos más platformon is bemutat könyveket mindenféle témában, mufajban. Interjúkban, Twitter és Instagram oldalán is rendszeresen javasol olvasmányokat, ezért érdemes ot követni. Emma tagja a Book Fairies mozgalomnak is, melynek lényege, hogy az önkéntesek a város különbözo pontjain elrejtenek könyveket. Ha valaki megtalál egy ilyen könyvet, elolvashatja, utána pedig o is elhelyezheti valahol, hogy máshoz is eljusson az olvasnivaló.

És akkor most lássuk is milyen könyveket ajánl nekünk Emma elolvasásra:

2016 Január - Gloria Steinem - My Life on the Road

 

 

 

 

 

 

 

2016 Február - Caitlin Moran - How to Be a Woman

Kedves OSS!
Ebben a hónapban egy olyan könyvet választottam, amelyet bevallom, már olvastam. Bár, annyira zseniális. Megérdemli a többszöri olvasást. Talán olvastátok Caitlin cikkét az Esuqire magazinban, melyben ebben a hónapban vendég szerkeszto voltam (12 dolog a noségrol, melyet a nok nem fognak neked elmondani). Talán láttál néhány dolgot új könyvérol a Moranifesto-ról. Akárhogyis, o az egyik angol hosöm, akirol úgyérzem neked is tudnod kell. Mellesleg ez a könyv is sok nyelven lefordítva jelent meg, így valószínüleg könnyen beszerezhetonek kell lennie. Valószínüleg kitaláltátok, hogy április könyve (egy kis megvilágosodás), a How To Be a Women. Ezt a könyvet egy Londonból, New York-ba tartó repülogépen olvastam, és annyira hangosan nevettem és sírtam, hogy kihallatszott a kabinomból, így azt hiszem az egész személyzet azt hitte elment az eszem. (A gyors olvasóknak mondanám, én közben a Morinofesto-t is elkezdtem olvasni).
Szeretettel,
Emma xx

2016 Március - Caitlin Moran - Moranifesto

 

 

 

 

 

 

 

2016 Április - Maggie Nelson -The Argonauts

Kedves OSS!
Minden erommel kerestem az új könyvünket. A klub már sokkal nemzetközibb, mint az gondoltam volna sot, sokkal nagyobb. Nagyon büszke vagyok a klubtagokra és a bölcs beszélgetéseikre. Igyekeztem olyan könyvet találni, ami hozzáférheto, több perspektívából áll és több nyelven elérheto, ami egyedi és még nem olyan jól ismert, így a választásom minden további nélkül a következo kötetre esett, amely nem más, mint Maggie Nelson The Argonauts címu könyve. A történet az író és a muvész Harry Dodge kapcsolatáról szól. Szól a szerelmükrol, a fiuk születésérol, Harry anyjának haláláról, a testük változásáról, amikor Maggie terhes lesz, Harry sebészeti mutétérol, de szintén szól a nyelv hatalmáról és hiányáról. Lehet, hogy a kötet egy kicsivel több munkát igényel, de a végén megjutalmaz minket a szabadsággal, felszabadít minket. Izgatott vagyok, hogy veletek olvashatom ezt a könyvet. Lehet, hogy megváltoztatja majd a gondolkodásmódunkat, és beszélünk majd másokról és magunkról?
Remélem büszkék vagytok rám,
Em Wats X

2016 Május-Június - Marjane Satrapi - Persepolis

 

 

 

 

 

 

 

2016 Július-Augusztus - Carrie Brownstein - Hunger Makes Me a Modern Girl

2016 Szeptember-Október - Nicholas Kristof and Sheryl WuDunn - Half the Sky

Kedves OSS!
A szeptemberre és októberre kiválasztott könyvem az egyenlotlenséggel és a nok jogaival foglalkozik: Half the Sky: Turning Oppression into Opportunity for Women Worldwide.

A Half the Sky szemet felnyitó részletekkel ábrázolja a különbözo kultúrákat, szokásokat, amelyek elnyomják a noket , és hangot ad azok számára, akiket leginkább hallanunk kellene. Afrikán és Ázsián keresztül Kristof és WuDunn bemutat nekünk néhány hihetetlenül eros not, és leírja a szenvedésük és túlélésük történetét. A legfontosabb, hogy a könyv reflektorfénybe helyezi, hogy ezek a nok hogyan voltak képesek felállni és megváltoztatni az életüket, és az o inspiráló példáikon keresztül megtanulhatjuk azt, hogy a változás és a gazdasági növekedés kulcsa a feltörekvo noi potenciálban (a könyv címe elvégre is egy osi kínai mondásból ered: A nok tartják az égbolt felét.) rejlik. Kristof és WuDunn bátorkodik minkett olvasókat arra kérni, hogy csatlakozzunk és a Half the Sky megmutatja nekünk, hogy még egy kicsi ráfordítással is, de megvan a hatalmunk ahhoz, hogy megváltoztassuk más nok életét.
Mióta 2009-ben megjelent, egy globális mozgalmat is elindított (www.halftheskymovement.org).
Remélem tetszik,
Szeretettel,
Emma

2016 November-December - Maya Angelou - Mom & Me & Mom

Kedves Our Shared Shelf!
A novemberi és decemberi köny a Mom & Me & Mom lesz, ami Maya Angelou utoló munkája, mely egy évvel halála elott lett kiadva, vagyis 2013-ban, amikor o 85 éves volt. Ez az elso könyv, mely az édesanyjára, Vivian Bexterre központosul, aki elhagyta Angelout, mikor még kisgyerek volt és a bonyolult kapcsolatukat festi le. Ez a történet egy különleges anya-lánya kapcsolatról szól; mindkét no megtalálta az utat a továbblépésre és egy mély és kitartó szeretet és támogatás határát.
Sokatoknak ismeros lehet Angelou 1969-es klasszikusa, az I know Why the Caged Bird Sings,de ez csak egyike a hét önéletrajzi regényének. És ugyan a kiadások hosszúsága ellenére is, néhányan a Mom&Me&Mom címu könyvet egy lelki kiegészítésnek tartják az elso könyvhöz. Angelou újraír részeket és embereket az életébol akiket már az elozo könyveiben is megírt más felépítésben és ez mind az anyjával való kapcsolatára vezet vissza.
Vivian Baxter egy akaratosan nem védekezo figura; tökéletlen, de bámulatos; és mikor felfedezzük, hogy köze volt Angelou fejlodésében, mint fekete no és mint feminista nézopont, a szabadsága és öntudatossága, mindegyik kapcsolódik az o egyedi világszemléletéhet és ahhoz, ahogy leírta magát azokon a lapokon. Eredményként, találn ez az egyik legjobb ablak arról, ahogy Angelou elképzelte magát, mint író és költo és persze egy tökéletes vég egy életen át tartó csodálatos munkához.
Ezt a könyvet már olvastam korábban és ez az egyik kedvencem alig várom, hogy halljam a véleményeteket.
Emma x

2017 Január-Február - Eve Ensler - Vagina Monologues

2017 Március-Április - Clarissa Pinkola Estes -Women Who Run with the Wolves

Kedves Our Shared Shelf!
Mikor eloször kiadták a Women Who Run With The Wolves-t 1993-ban, óriási izgalmat keltett a vad nok archetípusa felé és afelé, ahogy a nok elvesztik a kapcsolatot a természetes, ösztönös önmagukkal. A vad pszichoanalízis, költészet és régi történetek gyujteménye, mely Clarissa Pinkola Estes könyvét jellemzi, több mint 2 millió példányban kelt el, de manapság könyvérol alig beszélnek.Estes ötletei egyszerre osi és új. Történetmesélésében rámutat arra, az osi elmesélésben, ahogy a nok újra kapcsolatba lép a Vad Novel, ami minden noben él, csak elvesztették.
A fiatal lányként Észak-Michiganben nevelkedett Estes gyakran otthon érezte magát az erdoben, ahol hallotta a farkasok vonyítását. Ahelyett, hogy megijedt volna, az állatok sírása olyannyira lenyugözte, hogy ezt késobb bele tudta tenni ebbe a könyvbe. A farkasok és a nok sok közös vonást mutatnak: játékosságot, erot, kíváncsiságot, bátorságot, alkalmazkodóak és mindketto mélyen törodik utódaival. Mind a farkasokat és a noket a vadászat, a zaklatás, a kimerültség, kitaszítottság sorsa kíséri; és alattomossággal és kis értékkel ruházzák fel oket. Hogyan tud az egyik újra kapcsolódni a legmélyebb, igaz valónkkal, miközben a mai világ megköveteli, hogy nevetséges elvárásokhoz viszonyodjunk? Estes az osi mítoszokat és tündérmeséket meséli újra a világ minden tájáról és teljesen megvilágítja az utat vissza a természetes állapotunkba és segít helyrehozni az erot, amit magunkban hordozunk.

2017 Május-Június - Margaret Atwood - The Handmaid's Tale

Kedves Our Shared Shelf!
A következo könyvünk Margaret Atwood A szolgálólány meséje címu könyve egy elég izgalms olvasmány, de nem fog elkényelmesíteni. Egy disztópikus jövoben játszódik, ahol a társadalmat (ami egyszer egyéretlmuen Amerika volt) egy fundamentalista vallás uralja, mely a nok testét kontrollálja. Mert a termékenységi ráta igen alacsony, egyes nok akik bizonyítottan termékenyek a Gilead köztársaság kormányzóinak lettek adva, mint szolgálólányok, hogy gyermeket hordjanak ki nekik, mikor a feleségeik képtelenek rá. A történet elso kézbol számol be az egyik szolgálólány, Ofred életéro, aki életét ezalatt a diktatórikus rezsim alatt éli le. Visszatekintünk a múltjára, mikor teljesen biztosra vette, hogy egy dolgozó anya lehet és egyenlo kapcsolatban élhet férjével, megmutatja milyen egyszeruen lehet eltörölni a noi jogokat, ahogy a társadalmi káosz periódusa feléled. Ahogy a nyomás növekszik, az olvasó kétségbeesetten reméli, hogy a titkos ellenállás Ofred segítségére siet és megmenti.
Margaret Atwood már 30 éve írta A szolgálólány meséjét, de ez egy olyan könyv, ami folyamatosan lenyugözi olvasóit, mert olyan élénken mesél, mely azt az érzetet kelti, ahogy egy no elveszti az erot saját teste felett. Mint George Orwell 1984 címu könyve (amely Atwoodot is inspirálta), maga a címe beszippant, még azokat is, akik még nem olvasták. Ahogy Atwood mondja egyik interjújában:  Egyfajta címkévé vált, olyasfajta írások számára, melyek a nok irányátásáról szóló politikát követik és különösen a noi testek és azok szaporító funkciójáról: Hasonlóan A szolgálólány meséjéhez.'
Nos, itt a lehetoség, hogy a címke mögé lássunk és megosszuk gondolatainkat, mit gondolunk errol a disztópikus látásmódról, mely a 2017-es évet jellemzi. Atwood spekulatív fikciónak nevezi, de azt is mondja, hogy minden gyakorlat, ami a novellában le van írva történelmi feljegyzésekbol lett elohúzva például olyan dolgok, ami tényleg megtörténtek a múltban. Megtörténhet-e Atwood bármely spekulációja újra, vagy néhányuk már meg is történtek? A könyvbeli nok tényleg erotlenek az elnyomás alatt, vagy tesznek ellene és harcolnak? Alig várom, hogy halljam a véleményeiteket.
Emma x

2017 Július-Augusztus - Naomi Wolf - The Beauty Myth

Kedves Our Shared Shelf!
Egy kis misztikum erre a hónapra Naomi Wolftól!
Remélem tetszeni fog.
Puszi, Em.

Egy listavezeto klasszikus, mely újraírja a szépség és a no kapcsolatát. A mai világban a noknek több hatalmuk van, több legális elismerést kapnak és több professzionális sikert érnek el, mint azelott. Ezzel az egyértelmu noi mozgalom elorehaladással, ugyan, az író és újságíró Naomi Wolf elég bajban volt a különbözo közösségi kontrollal, amivel vitába száll, talán azt akarja bizonyítani, hogy a nok csakis a családalapításra és a feleségként való életre vannak orlátzova. Ez a gyönyöru mítosz, egy rögeszme a pszichikális tökéletességgel, mely csapdába csalja a modern noket a remény, a feszélyezettség és az öngyulölet végeérhetetlen spiráljába, ahogy próbálja betölteni a közösség lehetelen a hibátlan szépség ideálját.

2017 Szeptember-Október - Roxane Gay - Bad Feminist

2017 November-December - Naomi Alderman - The Power

A következo könyvünk egy spekulatív fikciós regény lesz, Naomi Alderman The Power címu könyve, melyet a 2017-es Baileys Noi Fizikai Díj gyoztesének neveznek. A könyv egy olyan kérdésre keresi a választ, amelyet egyszerre feltettünk: milyen lenne a világ, ha nok lennének érte felelosek?

A könyvben a tizenéves lányok a világ minden tájáról fejleszteni kezdik a képességet, hogy kárt okoznak azáltal, hogy átadják a villamos energiát az ujjhegyeiken. A hírek gyorsan terjednek a közösségi médián, és hamarosan a lányok tanítják az idosebb noket, hogyan használják fel a nyugvó hatalmukat. Néhány rövid év alatt a nemi szerepek megfordulnak, és a világot a nok irányítják. A kormányok felbomlása után születik egy új noi köztársaság, és egyetlen új vallás van, amelyet egy Eve Anya nevu kultikus vezeto vezet.

A könyv négy fo karaktert követ: Tunde, egy hím újságíró, aki követi a feltörekvo történeteket, és három, újonnan megtalált hatalommal rendelkezo no, Roxy, Allie és Margot. Útjaik keresztezik egymást, ahogy a világ politikai és vallási zurzavarba kerül.

Alderman megkérdojelezi a kliséket, hogy a nok nemesebbek, mint a férfiak, és hogy a nok által irányított világ szelídebb lesz, jóindulatú vezetok és háború nélkül. Tény, hogy a nok éhesekké válnak, és elkezdik elnyomni a férfiakat. Háborús buncselekményeket követnek el, férfi nemi szerveket megcsonkítanak, nemi eroszakot és szexet okoznak a sport számára, és ölnek, hogy saját földjeik legyenek.

A hatalom dinamikája megfordul, a nok nem választanak igazlelku utat nem járnak jobban, mint azok a férfiak, akik a történelem folyamán visszaéltek a hatalommal. Azt hiszem, Alderman szerint az emberek, akik visszaélnek, ezt azért teszik, mert tudják.

Alderman bemutatja a könyv legfontosabb részét egy olyan történelmi regény korai kézirataként, amelyet évezredek írtak a jövoben, amikor a nok még mindig uralkodnak, egy Neil Armon címu regényíró. Neil és mentora közötti, a Naomi nevu noi író révén olyan világot látunk, ahol csak a férfiak érdemesek, és a férfi irodalom nem tekintheto olyan komolyan, mint a noké. Ez egy igazán okos irodalmi eszköz, amely rávilágít arra, milyen abszurd merev nemi szerepek vannak.

Neil úgy gondolja, hogy be tudja bizonyítani, hogy a nok nem mindig a hatalmi pozícióban vannak, de Naomi nem látja, hogy a történeti könyvek hazudnak. Neil valósága olyan, ahol a férfiak hozzájárulnak a történelemhez, míg a nok tulajdonképpen tévednek, vagy ellopják oket.

Ez arra késztette, hogy gondolkodjam azon a tényen, hogy a történelmet írta azok, akik a hatalommal rendelkeznek. Arra is gondoltam, hogy a hatalom és a nemi szerepek elosztása az egész történelem során gyakran önkényesnek tunik, és hogyan lehetett volna talán nagyon másképp alakítani.

Örömmel várom a véleményed a regényrol.
Szeretettel,
Emma és a Shared Shelf csapatunk

2018 Január-Február - Reni Eddo-Lodge - Why I'm No Longer Talking to White People About Race

Kedves OSS!
Éreztétek már valaha, hogy az adott pillanatban készek legyetek feladni és tovább állniamikor valami áttörés történik? Reni Eddo-Lodge által írt Why I'm No Longer Talking to White People About Race címu muve pontosan egy ilyen pillanatban született

Olyan sok történelmi esemény van a rasszizmus kapcsán, ami nem elismert, nem számolnak be róla. Tudom, hogy ez a helyzet az én tanulmányaimmal is, hogy sokat kell még tanulnom. Ezért örömmel jelentem be, hogy 2018 elso könyve a Reni Eddo-Lodge által írt Why I'm No Longer Talking to White People About Race, mely a rasszizmusról beszél Nagy-Britanniában. Nem kellene kedvenc könyveimnek lennie, de számomra ez az év legfontosabbja.

Amikor 2015-ben megtartottam az ENSZ beszédemet, azt mondtam, hogy feministának lenni egyszeru, könnyu, semmi gond! Azóta sokat tanultam és a feminizmus nem csak egy választás vagy döntés. Hanem önmagad kihallgatása. Minden alkalommal amikor úgy érzem az összes réteget lehámoztam, jön egy következo. De azt is megértem, hogy gyakran a legnehezebb utazások a legértékesebbek. És ez a folyamat csak a saját tempódban és sebességedben hajtható végre.

Amikor hallottam, hogy fehér feministának' hívnak, nem értettem. Miért volt szükség rám hogy engem vagy bárki mást a faji hovatartozása alapján hívjanak feministának? Mit jelent ez? Rasszistának neveztek? Vajon a feminista mozgalom jobban megtört, mint azt megértettem volna? Elkezdtem pánikolni

Hasznosabb volna azzal tölteni az idot, hogy ehhez hasonló kérdéseket teszek fel magamnak: Milyen elonyökkel járt, hogy fehér vagyok? Milyen módon támogatom és emelem feljebb a rasszista rendszert? Úgy tunt, hogy egy millió fajta feminista és feminizmus létezik. De ahelyett, hogy ezt szilánkjaira bontva néztem volna, meg kellett volna kérdeznem, hogy ez a meghatározás valóban felhatalmazást és jobb megértést eredményezett-e. De nem tudtam feltenni ezeket a kérdéseket.

Idén találkoztam egy novel, akit Happy-nek hívnak és egy Mama Cash nevezetu szervezetnek dolgozik, o elmondta nekem, hogy már hosszú ideje dolgozik a nokkel foglalkozó Hívj ki engem!' szektorban. De ha kiakarom ot hívni, akkor csináljam úgy a munkáját, ahogyan o. Olyan emberek mellett dolgozni mint Happy, kiváltság. Mint emberi lények, mint barátok, mint családtagok, mint partnerek, mindannyian vakok vagyunk: olyan emberekre van szükségünk, akik szeretnek minket és kihívnak minket, hogy sétáljunk velük, miközben a munkánkat végezzük.

Csodálatos két év volt számomra dolgozni a OSS-en. Voltak olyan pillanatok, amikor azon tunodtem, hogy a klubnak állandónak kellene lennie. Köszönöm, hogy meggyoztetek róla, orültség lenne ha nem folytatnám tovább 2018-ban.

Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult, rendszeresen itt van és hasznos dolgokat osztott meg a közösség többi tagjával. Köszönet mindazoknak, akik könyveket rejtettek el, posztoltak Instagramon, beszélgetést vagy kisebb klubokat alakítottak és találkoztak a világ különbözo pontjain.

Mindenkinek megvan a maga útja, ami nem mindig könnyu, de egyet megígérhetek, hogy találkozni fogtok olyan igazán király emberekkel, akik szeretni és tisztelni fognak téged, azon az úton amit együtt jártok be. Nem vagy egyedül. És még ha bizonyos pillanatokban úgy is érzedemlékezz, hogy olyan feministák hosszú sorából jössz, akik ezt a munkát végezték nem csak a külvilágban, de önmagukban is. Remélem ez a könyv, amikor belépünk 2018-ba, annyira felvillanyoz és inspirál majd titeket is, mint engem. Alig várom, hogy hamarosan a könyv tartalmát együtt is megvitathassuk.
Szeretettel,
Emma

2018 Március-Április - Terese Mailhot - Heart Berries

Kedves OSS!

Számomra az év egyik messze legemlékezetesebb pillanata az a megtiszteltetés volt, amikor az aktivista és jó barátom Marai Larasi-val az oldalamon sétálhattam végig a Golden Globes-on. Amellett, hogy megtanultam, ezek a mozgalmak mind meghozzák a gyümölcsüket és nagyon kemény munka van bennük, a részvételem a Time's Up mozgalomban mind az Egyesült Királyságban és az Államokban megmutatja nekem, hogyan tudunk együtt dolgozni, ha kiállunk egymás mellett és mennyire fontosak azok a kiváltságosak, hogy hallassák a hangjukat, hogy azoknak is erosítsék a hangját, akiket ritkábban hallanak. Ez néhány azon okok közül, amiért ezt a könyvet választottam erre a hónapra.

Mindig is mélyen frusztrálónak és türelmetlennek éreztem magam attól, hogy tökéletes nyelvtannal és megfelelo írásjelekkel kellett kifejeznem magam (ez volt az aposztróf-ügy eloszobája!) Csendes élvezettel olvasom Mailhotnak a Heart Berries-ben való szándékos mélységes áthágásait, és azok tökéletes eredményeit. Szeretem a gyanús szavait.
Mindig is rettegtem, féltem a szavak erejétol, de Mailhot nem hagyja, hogy elhallgattassák ot a könyvben. A legtisztább módját találta meg annak, hogy elmondja, amit el kell. FinomítjaMilyen szépek is ezek a mondatok?

Megtanultam, hogyan váltsam mézédesre a csúnya mondatokat. A hangom még mindig repedezett.

Amikor azt mondtad nekem, túl sokat akarok, azon töprengtem, te mennyit teszel.

Úgy érzem, mintha a testemet egy fecskendon keresztül húznák.

Olyan légszomjam volt, mintha minden kérdés egy lépcsofok lett volna.

Semmi sem túl csúnya ennek a világnak, azt hiszem csak az emberek állítják, hogy nem látják mindezt.

Úgy ébredtem fel, mint oseim csontjai, akiket bezártak a kormány raktárába.

Nem folytatom, mert nem akarom a könyvet tönkretenni számotokra, de annyira jó az írás, hogy nehéz átmenetileg nem elrejtve lennie a tartalomnak vagy a narratívának a ragyogástól.

Mailhot azt írja az elso bekezdésében, hogy A szavak túl rosszak és csúnyák ahhoz, hogy beszéljenek. Megpróbáltam valakinek elmondani a történetemet, de o túl tolakodónak gondolta.A fájdalomnak szüksége van a helyre; az embereknek hinniük kell ahhoz, hogy eltudják mondani a történeteiket. Roxane Gay annyira tökéletesen fogalmaz, amikor lírja a könyvet nyílt seb, egy szükség, meztelen és elnézést nem kéro. Talán mert ez a szerzo annyira kegyesen megengedi nekünk, hogy a tanúi legyünk, hogy tisztábban lássuk önmagunkat és magunk jobb tanúivá váljunk. Határozottan ezt tapasztaltam.

Helyesnek és mérhetetlenül idoszerunek éreztem elolvasni egy történetet egy First Nation norolaz o perspektívájából egy gyarmati világban. Szerettem az észrevételeit a fehér emberekkel kapcsolatosan (mint én) és olvasni az útjaikról. Fontos tudni azokról a dolgokról, hogy a gondolkodásnak vannak olyan útjai és a dolgok meglátásénak is vannak olyan olyan módjai, amelyek már a gyarmatosítás elott is fennálltak, léteztek. Millió módón gondolkodhatunk dolgokról! Jó ha ezt észben tartjátok.

Egy ülto helyemben olvastam ki a könyvet, de újra és újra visszatérek bizonyos sorokhoz. Úgy érzem Mailhot könyvének olvasása átformált és mintha ozmózison keresztül átadott volna a ragyogásából. Mintha mágikusan tudtam volna olvasni az o írását, miközben intelligensebbé, jobb íróvá váltam volna anélkül, hogy BÁRMIT TETTEM VOLNA! Ez az amiért o ennyire jó! Munkája inspiráló és a legjobb dolgok, hogy azonnal menni akarsz és csinálni valamit és fejleszteni magad, annak eredményeként, hogy kapcsolatba kerültél ezzel.

Minden szeretetemmel,
Emma és a Közös könyvespolcunk csapata

És most lássuk azokat a könyveket, melyeket magyarul is elolvashattok:

Clarissa Pinkola Estés -Farkasokkal futó asszonyok

Minden noben él egy zabolátlan osi ero, amely összekapcsol minket eredeti, idotlen lényünkkel. Azzal a forrással, amelyet a noi ösztönök és megérzések, a szenvedélyesség, a kreativitás és a korlátlan tudás jellemez.
A társadalomba való beilleszkedés során azonban többé-kevésbé megszakadt vele a kapcsolatunk, hiszen a civilizáció merev szerepekbe próbál kényszeríteni bennünket és elfedheti elolünk saját lelkünk mélyebb üzeneteit.
Ha már nem találjuk az utat e természetes forrás felé, könnyen a félelmek és szorongások áldozataivá válhatunk. Clarissa Pinkola Estés világhíru könyve képes megtanítani a noket arra, hogyan lehet helyreállítani a megbomlott egyensúlyt. Utat mutat, hogy újra megtaláljuk a vitalitást és az osi, korlátlan tudást, amely minden no szépségének alapja.
Az elemzo és mesemondó szerzo harmincévnyi kutatás és gyógyító gyakorlat eredményeit osztja meg olvasóival. Népmeséken, tündérmeséken, mítoszokon és álmokon át vezet el az állandó változásban lévo noi lélek legbelso életébe. Begyógyítja az érzelmi sebeket és segít újra megtalálni a kapcsolatot belso bölcsességünkkel.
A szerzo, aki pszichológus, jungiánus analitikus, mesemondó és -gyujto, a denveri C. G. Jung Center igazgatója, ezzel a muvével hatalmas népszeruségre tett szert. Könyvét nemcsak noknek ajánljuk, hanem azoknak a férfiaknak is, akik elég bátrak ahhoz, hogy együtt száguldjanak a farkasokkal futó asszonyokkal.

A könyv megvásárlása - Libri.hu

Caitlin Moran - Hogyan legyünk tökös csajok

Egy meghökkento és merész könyv arról, mit jelent nonek lenni, és miként érezhetjük jól magunkat a borünkben. A Hogyan legyünk tökös csajok egyszerre memoár és önsegíto mu. Igaz, nem a klasszikus fajtából. Pimasz, vállaltan szexista és arcpirítóan oszinte: Caitlin saját élményeibol építkezett, s - valljuk be - volt mibol. Elso menstruáció, önkielégítés, pornófogyasztás, egy duci lány plátói szerelme a meno fiú iránt, a szüzesség elvesztése, abortusz: minden novel megtörténik vagy megtörténhet, de messze nem mindenki beszél róla. Moran kendozetlenül ír minderrol.

A könyv megvásárlása - Libri.hu


Marjane Satrapi - Persepolis - Gyerekkorom Iránban

Az utóbbi évtizedek legnagyobb hatású és legsikeresebb felnott képregénye egyszeru, mégis szívhez szóló képi és nyelvi világgal mutatja be az iszlám forradalom sújtotta Iránt egy kislány szemszögébol. Azt a kort, amikor a fejkendot kötelezové tették az országban, és a diktatúra átvette a hatalmat. Satrapi a legtermészetesebb módon ábrázolja az iráni mindennapokat, saját családját és gyermekkori önmagát. A kislány, aki prófétának képzeli magát saját országában, miközben fejkendojében heavy metalt hallgat, és lázongásból mindenféle csínytevésre kész, történetével váratlanul meghódította a világot. A kötet óriási sikereket ért el Franciaországban, majd az USA-ban, és számos más nyelvre is lefordították. Satrapi rendezésében a Persepolisból animációs film is készült, amely a képregény sikerét folytatva a 60. Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a zsuri nagydíját. A képregény és a film Magyarországon egy idoben kerül bemutatásra.

A könyv megvásárlása - Libri.hu

Margaret Atwood - A Szolgálólány meséje

Fredé hasznos asszony, a jövo letéteményese. Olyasmire képes, amire csupán a nok töredéke: gyermeket szülni. Gileád állama különös figyelmet fordít arra, hogy o és társai megértsék, a szülés életük egyetlen célja és értelme. A vallási fundamentalista alapokon kormányzott ország átneveloközpontokban készíti fel a termékeny noket, hogy aztán az uralkodó elithez tartozó családokhoz kerülve két éven belül teherbe essenek a ház urától - a féltékeny, ám gyermekre vágyó Feleségek irigy pillantásaitól kísérve.
Fredé a Parancsnok házában igyekszik belesimulni a hétköznapokba, megfelelni a dogmatikus vallási eloírásoknak és mindenekelott megfoganni. Ha eltévelyedik, felakasztják a Falra, vagy kiuzik a Telepekre a Nemnok közé hullákat égetni. A Parancsnok azonban egy este a szobájába hívatja, a szigorú tiltás ellenére teljesen egyedül, amire Fredé akkor sem mondhatna nemet, ha akarna.
Margaret Atwood disztópiája megrázó vízió egy olyan világról, ahol a nok egyetlen szerepe, hogy a vallás, az állam és a szaporodás szolgálatában állnak. A szerzo "ellenjóslat"-nak nevezte regényét, mondván, ha ez a jövo részletesen leírható, talán nem fog bekövetkezni.
A mára klasszikussá vált kultuszregényt 1986-ban Booker-díjra jelölték, 1987-ben pedig megnyerte az elso Arthur C. Clarke-díjat; több mint negyven nyelvre lefordították, és számos filmes és színházi feldolgozás után 2017-ben tévésorozatot is bemutattak belole.

Majd eloveszem azt a kis vajdarabot, melyet vacsora után a jobb cipom orrába dugtam... Mi nem kaphatunk sem kéz-, sem arckrémeket. Manapság minden ilyesmi haszontalanságnak tekintendo. Tárolóedények vagyunk, csupán a belso szerveink fontosak számukra. A külsonk felolük kiszikkadhat, megráncosodhat, akár a dió héja. A Feleségek rendeletben szögezték le, hogy nekünk ne járjanak testápoló szerek. Nem akarják, hogy vonzók legyünk. Épp elég nehéz nekik így is...

A könyv megvásárlása - Libri.hu

 

Fordítások: Em Watson Star és Emma-Watson-fan.org

 

 

Affiliates

Family Site

Ha szeretnél kikerülni a cserék közé, kérlek írj a Chatbe, a hely korlátlanul rendelkezésre áll.

ChatBox

ANIMÁCIÓ

Statistics

Név: OutfitEmma
Nyitás: 2018. Január 1.
Zárás: ???
Webmiss: Monic
Hosted: 024reg.com
Layouts: Monic
Ajánlott felbontás: Bármekkora
Ajánlott böngésző: Explorer, Crome, Firefox

Project

Cím: UN Women/HeFORShe
Állapot: Folyamatban
Szerep: Jószolgálati nagykövet
Több infó: He for She


Cím: Little Women / Kisasszonyok
Állapot:
Forgatás alatt...
UK prem:
2019.12.25.
HUN prem.:
???
Szerep:
Meg March
Több infó:
iMDb

Emma Instagram

Credit

Copyright

Kérlek, az oldal tartalmát NE másold le, az általam készített dolgokat, NE tüntesd fel sajátodként.
Az itt található képeket NE DIREKTLINKELD, hanem tölts le magadnak, és úgy rakd fel a saját honlapodra, fórumra stb... .