Emma Appearances Premier Photoshoot Paparazzi Movies Campaigns With Fans Other Site Home
OutfitEmma

Madame Tussauds - Viaszfigura

Madame Tussaud panoptikuma egy viaszmúzeum Londonban , illetve több nagyvárosban. Marie Tussaud viaszszobrász alapította. A panoptikum London egyik fo turisztikai vonzereje, ahol történelmi és királyi személyek, filmszereplok, sport csillagok, sot híres gyilkosok viaszfigurái is láthatóak.

Története

Marie Tussaud (1761-1850) Anna Maria Grosholtz néven született Strasbourgban, Franciaországban . Anyja házvezetonoként dolgozott Dr. Philippe Curtius házában Bernben, aki a viasz modellek készítésében jártas orvos volt. Curtius tanította meg Tussaud-t viasz modellezés muvészetére.

Tussaud elso viaszfigurája Voltaire volt 1777-ben. Egyéb híres emberek, akiket szintén ebben az idoszakban mintázott meg Jean-Jacques Rousseau és Benjamin Franklin alakja volt. A francia forradalom alatt számos híres áldozat figuráját készítette még el. Emlékirataiban azt állítja, megkereste a lefejezett polgárok fejeit, melyekbol halotti maszkokat készített. 1794-ben Dr. Curtius halálát követoen Tussaud örökölte a doktor hatalmas viaszmodell-gyujteményét, ezután az elkövetkezo 33 évben Európa-szerte utazgatott. Francois Tussaud 1795-ben kötött házassága adta a kiállítás nevét - Madame Tussauds. 1802-ben Londonba ment. A Napóleoni háborúk következtében nem tudott visszatérni Franciaországba, így kiállításával beutazta egész Nagy-Britanniát és Írországot , egy ideig látható volt a londoni Lyceum Színházban is. 1831-tol a Baker Street-en bérelt lakást a Dorset és King Street között, 1836-tól ez volt Tussaud elso állandó otthona. 1835-ben megnyitotta múzeumát, melynek egyik fo attrakciója volt a Rémület Kamrája. A kiállításnak ezen a részén a francia forradalom áldozatai, illetve gyilkosok és más bunözok viaszmásai álltak. A show nevét gyakran a Punch magazintól származtatják 1845-bol, de Marie Tussaud saját ötletének tartja, már 1843-ban így reklámozta a kiállítást.

Több híres ember figurájával bovült a kiállítás, beleértve Horatio Nelsont és Sir Walter Scottot . Néhány olyan szobrok, melyeket maga Marie Tussaud készített, még mindig léteznek. A galéria eredetileg mintegy 400 különbözo viaszmást tartalmazott, de egy tuzkár 1925-ben, majd egy német bomba által okozott kár 1941-ben tönkretette a legtöbb ilyen régebbi modellt. Az öntvények maguk túlélték ezeket, lehetové téve a történelmi figurák újra elkészítését, és ezek láthatóak a múzeum történeti kiállítás részében. A legrégebbi alak Madame du Barry . Más Tussaud-korabeli viaszmások Robespierre , III. György és Benjamin Franklin szobrai. 1842-ben Marie elkészítette önarcképét, amely ma a múzeum bejáratánál látható. Marie Tussaud 1850. április 16-án álmában halt meg.

1883-ra a korlátozott hely és a Baker Street-i helyszín növekvo költségei arra vezették Tussaud unokáját, Joseph Randallt, hogy a kiállítást átköltöztesse jelenlegi helyére, a Marylebone Road-ra. Az új kiállítás 1884. július 14-én nyitott és hatalmas sikert aratott. Azonban az épület költségei miatt, illetve hogy 1881-ben Randall kivásárolta unokatestvére, Louisa részét az üzletbol, a vállalkozás tokehiányban szenvedett. 1888-ban korlátolt felelosségu társaság alakult meg, hogy friss tokét vonzzon a vállalkozásba, de meg kellett szüntetni a részvényes családtagok nézeteltérései miatt, és 1889 februárjában a Tussaud's vállalkozást eladták egy Edwin Josiah Poyser által vezetett üzletemberek csoportjának. Edward White muvészt az új tulajdonosok kirúgták, hogy pénzt takarítanak meg, aki állítólag emiatt bosszúból egy csomagban bombát küldött John Theodore Tussaudnak 1889 júniusában.

Madame Tussaud viaszmúzeuma napjainkra az egyik legjelentosebb turisztikai attrakcióvá notte ki magát Londonban a londoni Planetárium nyugati szárnyában. A múzeumok száma bovült és bovülni is fog Amszterdam , Bangkok , Berlin , Dubaj , Hamburg , Hollywood , Hongkong , Las Vegas , Moszkva , New York , Sanghaj , Bécs és Washington városaiban is. A panoptikum mai viaszfigurái is történelmi és királyi személyek, filmsztárok, a sportolók és híres gyilkosok. Az úgynevezett "Madame Tussauds" múzeumok egy Merlin Entertainments nevu cég tulajdonában vannak, mely felvásárolta a Tussauds Group céget 2007 májusában. 2010-ben a Merlin Entertainments a Tatweer -rel közösen létrehoz egy Madame Tussauds múzeumot Dubajban is.

Forrás: Wikipédia

Emmát 2013-ban viaszba öntötték, azóta látható a londoni Madame Tussauds panoptikumában. Erről egy rövid cikk is megjelent (Forrás: Femcafe):

"Hatalmas megtiszteltetés érte a 22 éves Emma Watsont, akivel mostantól mindenki találkozhat a londoni Madam Tussaud panoptikumban.

A Harry Potter sztárja 22 évesen elérte azt, amirol sok színész még csak álmodik. Emma Watsont ugyanis viaszba öntötték, és mostantól bárki megcsodálhatja a Madam Tussaud-ban. A fiatal színésznot olyan hírességek veszik körbe, mint Rihanna, Madonna, Lady Gaga, Kate Winslet, George Clooney, Leonardo DiCaprio, Barack Obama, a királyno, Kate Middleton, Vilmos herceg stb.

Emma Watson képmása, lábait keresztezve egy kanapén foglal helyet. Haja kontyba van fogva és egy csodálatos Elie Saab ruhát visel, melynek a mesés hátkivágása az igazi különlegessége. Emma még 2011 decemberében viselte ezt a ruhát egy hong-kongi vörös szonyeges eseményen (LANCOME Hong Kong V.I.P. Dinner - szerk.). A divatház a következot nyilatkozta: Megtisztelve érezzük magunkat, hogy minket kértek fel Emma viaszfigurájának az öltöztetésére. A ruha hímzett tüllbol készült. Biztosra akartunk menni, hogy a ruha tökéletesen áll majd a bábun. Büszkék vagyunk a végeredményre.

Azt, hogy Emma Watson bekerült a londoni panoptikumba, leginkább rajongóinak köszönheti, akik már régóta zaklatták a vezetoséget, hogy kedvenc színésznojükrol is készüljön egy viaszbábú. A Madame Tussaud szóvivoje a következot nyilatkozta a Vogue-nak: Emma már egy jó ideje az egyik leginkább kért viaszbábú.

A rajongók kívánsága pedig végre teljesült."


Emma viasszobra nem csak Londonban található hanem Orlandóban is. Erre a babára egy piros Prabal Gurung ruhát adtak amit Emma 2013-ban viselt a "PUNK: Chaos To Couture" Costume Institute Gálán" vislet feketében.

 

 

 

 

 

 

 

Affiliates

Family Site

Ha szeretnél kikerülni a cserék közé, kérlek írj a Chatbe, a hely korlátlanul rendelkezésre áll.

ChatBox

ANIMÁCIÓ

Statistics

Név: OutfitEmma
Nyitás: 2018. Január 1.
Zárás: ???
Webmiss: Monic
Hosted: 024reg.com
Layouts: Monic
Ajánlott felbontás: Bármekkora
Ajánlott böngésző: Explorer, Crome, Firefox

Project

Cím: UN Women/HeFORShe
Állapot: Folyamatban
Szerep: Jószolgálati nagykövet
Több infó: He for She


Cím: Little Women / Kisasszonyok
Állapot:
Forgatás alatt...
UK prem:
2019.12.25.
HUN prem.:
???
Szerep:
Meg March
Több infó:
iMDb

Emma Instagram

Credit

Copyright

Kérlek, az oldal tartalmát NE másold le, az általam készített dolgokat, NE tüntesd fel sajátodként.
Az itt található képeket NE DIREKTLINKELD, hanem tölts le magadnak, és úgy rakd fel a saját honlapodra, fórumra stb... .