Emma Appearances Premier Photoshoot Paparazzi Movies Campaigns With Fans Other Site Home
OutfitEmma

Életrajz | Biography

Általánosságok

Teljes neve : Emma Charlotte Duerre Watson
Becenév : OnetakeWatson; Em
Született : 1990. április 15. Párizs; Franciaország
Hajszín : sötétszoke; a film kedvéért festik barnára
Szemszín : barna
Magassága: 168 cm
Horoszkóp : Kos
Kínai horoszkóp : Ló
Szülei : Jacqueline (1959) és Chris (1959)
Testvére : Alex (1993)
Féltestvérei: Toby (2003), Lucy és Nina (2004)
Nagymama : Freda Watson
Motohaanyja : Julie (1960)
Mostohatestvére: Elizabeth (1991)
Állatok : 2 macska (Bubble és Domino), melybol Domino Alexé
Muvészet : Ének; tánc; színészkedés
Sport: Gyeplabda ; síelés; tenisz; pingpong; méta; golf
Utálja : Matekot, a földrajzot, latint, klasszikust és az operát
Szabadidejében: a családjával, vagy a barátaival van, utazgat, énekel vagy színészkedik
Aki tetszik neki: Bratt Pitt, de Orlando Bloom-ot is aranyosnak tartja

Életrajz

Jacqueline és Chris Watson lánya Emma Charlotte Duerre Watson 1990. április 15-én látta meg a napvilágot Párizsban, Fanciaországban. Öt évet éltek ott, majd visszaköltöztek Angliába, ahol jelenleg is élnek. Emmát az apai nagymamájáról nevezték el, akit szintén Emma Charlotte Duerre Watsonnak hívtak.

Szülei hamar elválta, azóta édessanyával és öccsével él együtt. Jacqueline és Chris mindketten ügyvédek, édesapja mindenhová elkíséri Emmát, új feleségével Julie-val. Emmának van egy öccse, Alex (1993) valamint két cicája Bubbles és Domino, de Domino valójában Alexé. Édesapja tulajdonosa egy szoloültetvénynek Chablis-ban.

Emma elso iskolája az oxfordi Dragon School volt. Errol az iskoláról az a hír járja, hogy az egyik legjobb brit kolesz, ahol nemcsak a fejtágításra helyezik a hangsúlyt, hanem a sport és a kötelezo órákon kívül a szabadon választott foglalkozások is ugyanolyan fontosak. Emma ezután a Headington iskolában tanult, ahol 2006-ba sikeres érettségit tett. A iskola nem koedukált, de minden, csak nem vaskalapos intézmény. Az iskolai feladatokon túl az egyéniséget, a személyiségfejlodést, a lényegrelátást, az újdonságok iránti fogékonyságot tartják a legfontosabbnak. A tantárok szerint, nincs tipikusan Headnigtonos lány, hiszen mindenkibol a legjobbat akarják kihozni. Emellett az ifjú hölgyek, olyan tulajdonságokat sajátítanak el, mint az elozékenység, a mások iránti türelem, a felelosségérzet, a részvét és a közösségi érzés. 2006-ban tette le a GCSE vizsgát (a magyar érettségi angol megfelelője), melyen kitűnően szerepelt, nem hazuttolva ezzel meg filmbeli karakterét, Hermionet. Nyolc tárgyból kapott A* (5*) és kettőből A (5) érdemjegyet. Ezután a Headington iskolába járta tovább a Six form-ot (A/S szint), melyen az egyetemre készítik fel őket és már csak a választott tantárgyakat tanulják.. Egy év kihagyás után, 2009. szeptemberétől a Brown egyetemen tanul tovább angol irodalmat.

Az iskolában Emma nagyon lelkesedett a színjátszásért, több darabban is játszott foszerepet, mint például: 'Arthur: A fiatal Évek', 'A Boldog Herceg' és 'Alice Csodaországban'. Ráadásként Emma több iskolai rendezvényen is szerepet vállalt. Hét évesen elso helyezést ért el a Daisy Pratt Irodalmi Versenyen. Emma hivatalos karrierje akkor kezdodött, mikor egy közvetíto irodától páran ellátogattak oxfordi iskolájába, a Dragon Schoolba, ahol Hermione szerepére kerestek megfelelo kislányt. Az osztályfonöke benevezte ot és néhány barátját a válogatásra, és így sok más lánnyal együtt versenyeztek a Harry Potter és a Bölcsek Köve címu filmben alakítandó Hermione Granger szerepéért.

Emma eloször buliból ment a válogatásra, de ahogy egyre több és több meghallgatásra ment, a helyzet is egyre komolyabbá vált. Emma szó szerint több ezer színésznovel találta magát szembe, és a többség sokkal, több tapasztalattal rendelkezett nála. Késobb már nagyon akarta a szerepet: Esténként ültem az ágyamban, és azt hajtogattam: Kérlek, kérlek, kérlek, Istenem, hadd kapjam meg, mert az egész világon nincs semmi más, amit ennyire szeretnék! Emma Watson. Azután behívták a stúdióba, leültették Rupert Grinttel együtt és közölték: Megkapták a szerepet!. Azt beszélik, hogy maga J.K Rowling választotta ki Emmát a szerepre, de igazából azt mondta, mielõtt még találkozott volna Emmaval, hogy látta az egyik jelenet felvételét és tudta, attól a pillanattól kezdve, a Warner Bros. a lehetõ legjobb lányt választotta Hermione szerepére.

Eddig öt Harry Potter filmet forgatott le, és már a hírek szerint aláírta az utolsó két filmre a szerződést. A Titkok Kamrája forgatása alatt ráragadt az 'Egyszerre Watson' ( One Take Watson) név, mivel egy egész jelenet egyszerre el tudott játszani. Ez is azt bizonyítja milyen nagyszeru színészno.

Emma sportolni is szeret; különösen gyeplabdázni, síelni, teniszezni és rounderst játszani (métaszeru játék). A filmes világtól távol, imád a barátaival lógni, vásárolni és moziba járni.

A forgatás alatt kemény napirend vár Emmára. Naponta 2 órát utazik Oxfortból a stúdióba, reggel 6-kor kelés este 9-kor esik be az ágyba, és ez így megy 11 hónapig. Miután a forgatásnak vége, van pár hónap szünet és kezdodik a film körüli felhajtás, interjúk, fotózások és a díszbemutatók. De mindenek ellenére Emma imádja a színészkedést és szereti Hermionét alakítani.

Az utolsó film, a Harry Potter és a Halál ereklyéi két részben forgatták le, így részletesebben filmre tudták vinni a könyvben leírtakat. Sok pletyka szólt arról, hogy Emma nem írja alá az utolsó két Harry Potter filmre a szerződést, de később így nyilatkozott: "Soha nem tudnám elhagyni Hermionét - o az én hosöm! Túlságosan szeretem ahhoz, hogy hátat fordítsak neki. Nagyon sokat jelent nekem ez a szerep; megtiszteltetésnek érzem, hogy befejezhetem, amit elkezdtem és én játszhatom ot mind a hét részben." Ennek végeztével a színészek elköszöntek egy nagyon hosszú úttól, amit a Harry Potter adott nekik.

Emma a Harry Potter filmek alatt 2007-ben leforgatta első nem Harry Potter filmjét a Balett Shoest. Habár úgy tervezte, hogy az ötödik Potter-film leforgatása után visszatér az iskolába, ennek a szerepnek mégsem tudott ellenállni. A film Noel Streatfeild azonos c. regényének feldolgozása, melyben Watson Pauline Fossilt , a legidosebb leánytestvért alakítja. Sandra Goldbacher rendezo szerint Watson tökéletes erre a szerepre, mert úgy tud játszani, hogy folyamatosan fenn tudja tartani a nézo figyelmét. A filmet az Egyesült Királyságban mutatták be, és alig több mint 2 millióan látták, emellett pedig gyenge kritikákat kapott. A The Times szerint igen kevés volt benne az érzelmes, varázslatos és drámai momentum. ". Mindezek ellenére a színészek játékát pozitív kritikával illették. A filmezés mellett felkérték a Burberry 2009 Ősz/Tél és a 2010 Tavasz/Nyár kollekció reklámozására, majd részt vett a People Tree 2010 Tavasz/Nyár, Ősz/Tél és a 2011-es Tavasz/Nyár "Love from Emma" kollekció megtervezésében és reklámozásában.
2008-ban Pea hercegnőnek kölcsönzi a hangját a The Tale of Despereaux c. animációs filmben.

A Harry Potter után sem hagyott fel a színészkedéssel és olyan filmekben játszott, mint a My Week with Marilyn - Lucy (2011), The Perks of Being a Wallflower - Sam (2012), This Is the End - Emma Watson (2013), The Bling Ring - Nicki (2013), Noah - Ila (2014), Colonia - Lena (2015), Regression - Angela Gray (2016), Beauty and the Beast - Belle (2017) .

Tanulmányait sem hanyagolta el, 2009-ben elkezdi tanulmányait a Brown egyetemen, 18 hónap múlva bejelenti, hogy halaszt egy vagy két szemesztert, ebben az időben az oxfordi Worcester College vendég hallgatója lesz. Majd visszamegy a Brown egyetemre és 2014-ben sikeres diplomát tesz.

2014. július 18.-án az ENSZ bejelenti, hogy Emmát választják ki mint Jószolgálati Nagykövet, és indult útjára a HeForShe kampány, mely a nemeközötti egyenlotlenség csökkentését/megszüntetésést tuzte ki céljául.

Írta: Monic

 

 

Affiliates

Ha szeretnél kikerülni a cserék közé, kérlek írj a Chatbe, a hely korlátlanul rendelkezésre áll.

ChatBox

ANIMÁCIÓ

Statistics

Név: OutfitEmma
Nyitás: 2018. Január 1.
Zárás: ???
Webmiss: Monic
Hosted: 024reg.com
Layouts: Monic
Ajánlott felbontás: Bármekkora
Ajánlott böngésző: Explorer, Crome, Firefox

Project

Cím: UN Women/HeFORShe
Állapot: Folyamatban
Szerep: Jószolgálati nagykövet
Több infó: He for She


Cím: Little Women / Kisasszonyok
Állapot:
Forgatás alatt...
UK prem:
2019.12.25.
HUN prem.:
???
Szerep:
Meg March
Több infó:
iMDb

Emma Instagram

Credit

Copyright

Kérlek, az oldal tartalmát NE másold le, az általam készített dolgokat, NE tüntesd fel sajátodként.
Az itt található képeket NE DIREKTLINKELD, hanem tölts le magadnak, és úgy rakd fel a saját honlapodra, fórumra stb... .